skip to Main Content

LESSEN

Lessen

Alles over het lesaanbod in seizoen ’20-’21 lees je hier.

Het rooster wordt op dit moment aangepast. Zodra de nieuwste versie beschikbaar is kun je het op deze pagina downloaden.

De lessen vinden wekelijks plaats op zondag, tussen 09:30 en 17:00 uur. De eerste les is op 6 september 2020. De lessen zijn voor leerlingen niet te combineren met andere activiteiten die op zondag plaatsvinden. 

Het lesrooster omvat volgende disciplines, verspreid over 1 jaar, opgedeeld in 5 blokken. 

DANS

BALLET
Wake up and move that body!  Iedere ochtend beginnen de leerlingen met een uur ballet. Ballet kan gezien worden als de basis en grondlegger van de meeste dansdisciplines. Van de lichaamshouding, tot danstermen, techniek tot souplesse, je leert en ontwikkelt het tijdens de ballet classes!

TAPDANCE – Danny Poetiray
Get out your tap shoes! Een ding is zeker: na deze lessen ga je voortaan tapdansend door het leven!Tapdansen is muziek maken met je voeten gecombineerd met presentatie. Er zijn natuurlijk veel verschillende stromingen van tapdance. Denk daarbij aan de Traditional/Old School,  Broadway en Urban style. Leer alle technieken tijdens de tapdance classes.

JAZZ BASIC – Matthijs van der Meer
Learn the basics! Tijdens de lessen Jazz Basic leer je de basis danstechnieken. In verschillende oefeningen werk je aan houding, balans, techniek e.d. Tijdens de zogenaamde ‘cross-overs’ worden technieken gecombineerd.

SHOWREPERTOIRE – Matthijs van der Meer
Let’s combine all disciplines! De les showrepertoire verbindt alle lessen. Alles wat je geleerd hebt in de lessen wordt vertaald naar de praktijk: repeteren voor optredens in het theater. Het wordt flink doorwerken met de voorbereiding van maar liefst 3 producties: Verhalen van Sinterklaas, It’s Christmas Time en The Showcase.

BREAKDANCE
From top-rocks to hand hops… Steeds meer hedendaagse musicals zijn beïnvloed door moderne dans. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de hip hop choreografische musical Hamilton. Laat je inspireren en leer vette moves tijdens de breakdance lessen.

MODERN JAZZ
Keep calm and dance modern jazz! Modern jazz is een combinatie van moderne dans en jazzdance. Organische bewegingsstijlen uit de moderne dans wordt gecombineerd met ‘the feel’ van jazz basic. De nadruk zal worden gelegd op het verbinden van bewegingen, floorwork, coördinatie, sprongen en draaien.

ZANG

SPRAAK- EN STEMTRAINING – Koen van Tok
Let’s speak out loud! Stembanden zijn vreemde dingen. Je ziet ze niet en toch maken ze in het theater overuren! Maar hoe werkt je stem eigenlijk en hoe gebruik je je stem zonder schade aan te richten? Leer daar alles over tijdens de spraak- en stemtrainingslessen!

KOORZANG – Chiel van Tok
Sing as a group! We werken aan diverse songs ter voorbereiding van de theaterproducties waarbij je leert naar elkaar te luisteren, te blenden, en je eigen zangstem verder te ontwikkelen. Hoe klinkt een groep het beste meerstemmig? Leer als groep een geweldig ensemble te vormen tijdens de lessen koorzang.

JAZZ ZANG
Scatt yourself to the stage!  Van Ella Fitzgerald tot Michael Bublé en van Frank Sinatra tot Joke Bruijs… Allemaal jazz zangers die iconische nummers hebben gezongen. Vele musicals zijn gebaseerd op muziek uit het jazz genre. Denk bijvoorbeeld aan musicals als Crazy For You, 42nd Street en Singin’ In The Rain. Leer de kneepjes van het jazzvak en scatt yourself to the stage!

RAP
It’s a rap! Leer rappen als een pro. Maak je eigen rap en treed in de voetsporen van Ali B en Lil’ Kleine.

SPEL

ACTEERTRAINING BASIC
Just act! Ontwikkel je als een waardig acteur, en voel je thuis in verschillende rollen. Leer tijdens diverse opdrachten te improviseren, tekst te projecten, reageren en je te presenteren. Kortom, leer de basis disciplines van het acteren!  

MONOLOGEN/TEKSTBELEVING
The audience will believe you best, if you believe yourself! Tijdens de lessen monologen en tekstbeleving duik je dieper in de materie van teksten. Ieder woord is door een schrijver bedacht met een rede. Leer teksten onderzoeken, voelen en projecteren. Werk aan je monoloog tijdens deze lessen en leer als acteur een boeiend verhaal te vertellen.

CAMERA-ACTEREN
Step in front of the camera! Op toneel goed overkomen is stap 1, maar hoe werkt het nu voor de camera? Leer wat je nodig hebt om op de juiste manier over te komen op beeld. 

BRECHT
Oh moon of Alabama…Binnen het toneelspelen zijn er verschillende stromingen. Een van de theater stromingen is Brecht, afgeleid van Bertolt Brecht. Binnen deze stroming is het ‘doorbreken van de vierde wand’ bijvoorbeeld heel gebruikelijk. Leer tijdens de voorbereidingen van een kleine voorstelling alles over deze stroming.

LIEDINTERPRETATIE
What are you singing?! Acteren is één, maar de tekst overbrengen is twee… Waar gaat het nummer eigenlijk over wat je zingt en hoe duik je zo in het nummer dat het publiek de emotie van het nummer voelt? Dat leer je tijdens de lessen liedinterpretatie.

THEORIE

SOLFÈGE – Chiel van Tok
What every musician should know… Tijdens de lessen solfège leer je vlot van blad lezen, trainen we je muzikale gehoor, noteren we ritmes en melodieën, en leer je akkoorden te herkennen.

MUSICALGESCHIEDENIS – Matthijs van der Meer
The history of the musical! Wie de toekomst wil kennen bestudeert de geschiedenis. Wat weet jij over jouw voorgangers op het grote toneel? 

MUSICALPRESENTATIE – door leerlingen
Show what you know! Iedere leerling bereidt een korte presentatie voor over een toegewezen musical. Hierdoor leren jullie van elkaar over de diversiteit van musicalproducties.

SCHRIJF JE IN

De officiële auditiemomenten voor seizoen 2020-2021 zijn achter de rug. Van alle aanmeldingen zijn de toptalenten inmiddels geselecteerd. Heb je de auditiedagen gemist, maar wil je ook starten op 6 september? Schrijf je dan in via onderstaande button. Wij nemen spoedig contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

LESROOSTER

CONTACT

INSCHRIJVEN

SHOP

Back To Top