skip to Main Content

TEAM

Jouw docenten in seizoen '20/'21

Hier lees je over de eerste docenten van aankomend seizoen. Gedurende seizoen ’20-’21 worden nieuwe docenten hier bekend gemaakt. Klik op de foto en kom alles over hen te weten in de biografie!

Chiel van Tok

Koorzang & Solfege

Matthijs van der Meer

Jazz Basic & Showrepertoire

Koen van Tok

Spraaktechniek

Sander Volders

Acteertraining Basic

Danny Poetiray

Tapdance

Brigitte Odett

Monologen/Tekstbeleving

Nynke de Ruigh

Ballet

Jeanne Roos

Koorzang

SCHRIJF JE IN

De officiële auditiemomenten voor seizoen 2020-2021 zijn achter de rug. Van alle aanmeldingen zijn de toptalenten inmiddels geselecteerd. Heb je de auditiedagen gemist, maar wil je ook starten op 6 september? Schrijf je dan in via onderstaande button. Wij nemen spoedig contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Back To Top

Chiel van Tok

Nadat Chiel studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en Den Haag, heeft hij met verschillende artiesten gewerkt als uitvoerend musicus (dirigent, bandleider en/of arrangeur). Naast zijn werk als musicus heeft Van Tok zich ingezet als bestuurslid van de Federatie Haarlemse Koren. Tevens was Chiel programmeur van Festival Haarlem Jazz & More van 2013 tot en met 2015 (300.000 bezoekers).  Hij haalde hij onder andere Madeline Bell en Oleta Adams naar Nederland en programmeerde Michiel Borstlap, Jules Deelder en het Jazz  Orchestra of the Concertgebouw voor dit evenement. Voor zijn uitzonderlijk goede programmering ontving Chiel in 2013 de Haarlemse Evenementen Veer als erkenning voor het meest veelbelovende evenement. Chiel werkte daarnaast voor TRX Music en Top Format; een van de meest toonaangevende studio’s op het gebied van sound design voor o.a. commercials en jingles.

Chiel van Tok is Algemeen Directeur en Producent van Van Tok Music Entertainment. VTME specialiseert zich in het produceren van Live Events en Theaterproducties waaronder de succesvolle Kerstshows It’s Christmas Time en de nieuwe Sinterklaasvoorstelling Verhalen van Sinterklaas. Chiel is als oprichter en tevens vakdocent koorzang en solfège verantwoordelijk voor zijn Musical Vooropleiding Musical Master.

Matthijs van der Meer

Nadat Matthijs is afgestudeerd aan de Musical Academie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten heeft hij, als uitvoerend artiest onder andere gespeeld in de musical Heerlijk Duurt Het Langst, het toneelstuk Tegengas.nu en als ’Wijze Varen’ in de theatervoorstellingen van Woezel en Pip. Daarnaast schreef, produceerde en speelde Van der Meer in: Een Huis In Een Schoen (met Bram van der Vlugt als Sinterklaas) en Mister Christmas.

Als choreograaf was hij betrokken bij Het Club van Sinterklaas Feest in Ahoy en Wie is Loesje?! Tevens was Van der Meer in samenwerking met Barrie Stevens en de RTL Talent Academy docent en medeoprichter van RTL Broadway Talents. Daarnaast werkte Matthijs in de redactie van het RTL4 programma Dancing with the Stars.

Momenteel werkt Matthijs in samenwerking met Chiel van Tok in Van Tok Music Entertainment. Daar was hij de afgelopen jaren creatief verantwoordelijk (script, liedkeuze, regie, choreografie, uitvoerend producent) voor de reeks groots opgezette Kerstshows It’s Christmas Time (2017 – heden). Daarnaast is hij medeoprichter en artistiek supervisor voor de nieuwe musical vooropleiding Musical Master en schrijft hij op dit moment de nieuwe Sinterklaasshow Verhalen van Sinterklaas die vanaf november 2020 te zien zal zijn in het theater.

Koen van Tok

Koen van Tok studeerde logopedie aan Zuyd Hogeschool en specialiseerde zich in stem, spraak, Nederlands voor anderstaligen (NT2) en coaching. Tijdens zijn studie ontwierp hij de app SpreekTour, waarmee anderstaligen de uitspraak van het Nederlands kunnen leren. In 2018 won hij hiermee de Innovatieprijs Logopedie, uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.

Van Tok is werkzaam op de Toneelacademie Maastricht als stem- en spraakdocent van acteurs, theatraal performers en regisseurs. Daarnaast werkt hij voor verschillende NT2-onderwijsinstellingen in Brussel en West-Vlaanderen

Sander Volders

De veelzijdige Sander Volders is in 2007 afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Daar studeerde hij Muziektheater waar hij onder andere les had van zangcoach Edward Hoepelman. Zowel tijdens als na zijn studie was hij vaste kracht in het koor bij verschillende producties van Opera Zuid. Hij zong daar o.a. in Carmen, La Bohème, Die Zauberflöte en Il Barbiere di Siviglia. Daarnaast speelde hij in diverse musicals waaronder Cabaret van De Graaf & Cornelissen Entertainment en floreerde als de Prins van Raponsel in de Sondheim klassieker Into The Woods van M-lab. Tevens speelde Sander in verschillende Sprookjesboom Parkshows van de Efteling en stond in hetzelfde familiepark te schitteren in de rol van Italiaanse spreekstalmeester Constanzo in de Dinnershow van Pinokkio’s Ristorante.

Danny Poetiray

Danny Poetiray heeft zijn opleiding genoten bij de International School For Musical Entertainment te Hilversum en bij de European School For Jazzdance (Benjamin Feliksdal) in Amsterdam. Tot op heden volgt hij workshops in New York, Los Angeles en Miami/Orlando om up-to-date te blijven in de danswereld. Daar heeft hij o.a. lessen gevolgd van Ann Reinking (Fossestyle), Gene Kelly, Jeffrey Hornaday & Gregg Burge.

Poetiray danste in diverse Revues van De Mounties en André van Duin. Daarnaast danste hij in de showballetten van Willem Ruis, Ted de Braak, Showmasters, Lee Towers in Ahoy en Avro’s Toppop. Tevens speelde Danny in de musical Amerika Amerika van Jos Brink.

Danny is na zijn loopbaan als uitvoerend danser les gaan geven in (tap)dans in zijn eigen musicalschool Musical & Dance Center te Heemstede.

Brigitte Odett

Brigitte Odett studeerde drama aan de toneelscholen Laboratorio Internazionale de’ll Attore in Florence en The Drama Studio in Londen. In beide landen werkte ze tevens als actrice en als zangeres. In 1989 begon ze te werken voor Stage Entertainment (toen nog Joop van den Ende theaterproducties). Daar was ze als resident director o.a. betrokken bij Cabaret, Les Miserables, Cyrano de Musical, Sweeney Todd, Anatevka, My Fair Lady, Mamma Mia en Evita.
Daarnaast deed Brigitte voor Stage Entertainment de co-regie van Oliver! en van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Tevens regisseerde ze Nilsson en de Vlaamse versie van Mamma Mia. In haar laatste twee jaar bij Stage Entertainment was Odett verantwoordelijk als Hoofd Casting. Daar deed ze de casting van o.a. Mary Poppins, We Will Rock You, Mamma Mia, Miss Saigon, La Cage Aux Folles en Urinetown.

Na haar werkzaamheden voor Stage Entertainment werkte Brigitte ook voor Janke Dekker theaterproducties waar ze voor de voorstellingen Contrapunt en Garland en Minnelli tekende voor de regie. Daarnaast regisseerde Odett Je Anne van Judas Producties te Antwerpen, Het Paard van Sinterklaas van Van Engelenburg Theaterproducties en diverse concerten van Ernst Daniël Smit en Mathilde Santing.Tevens was Brigitte 4 jaar lang in Duitsland artistiek supervisor voor Les Miserables te Duisburg van Stella GmbH.

Als vakdocent drama is Brigitte verbonden aan de Musical Academie van Het Koninklijk Conservatorium Brussel en aan de Muziektheater afdeling van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Bij beide opleidingen regisseerde ze diverse eindejaarsproducties. Odett geeft workshops auditie training in samenwerking met Alan Evans. Momenteel zet Brigitte een nieuw castingbureau op in samenwerking met Jennifer van Brenk.

Nynke de Ruigh

Nynke de Ruigh is in 2013 afgestuurd aan De Theateracademie (HKU) te Utrecht als 1e graads theaterdocent met een specialisatie in choreografie. Tevens heeft De Ruigh de dansopleiding aan The Trinity Laban Academy of Dance in Londen (UK) afgerond. Nynke creëert in samenwerking met verschillende kunstenaars en organisaties talentontwikkelingsprogramma’s in onder anderen Nederland, Londen, Suriname en op Curaçao. Daarnaast geeft zij les op haar eigen dansschool NLmoves in Utrecht. Buiten haar eigen dansschool geeft Nynke les op verschillende scholen in Overveen, Loenen aan de Vecht en Amsterdam.

Jeanne Roos

Jeanne Roos heeft de koordirigentenopleiding gevolgd bij de SNK. Zij richtte verschillende professionele pop- en musicalkoren op. De ensembles onder haar artistieke leiding waren veel gevraagd als vocale ondersteuning tijdens televisieprogramma’s, theaterproducties en evenementen waaronder het Unicef Gala, European Night of Sports, Cor&Co, Laat de Leeuw, Edison Gala, World Press Gala, Aids Gala en World Fantasy Dinnershow.

Jeanne werkte sinds 1992 bij de Stichting Amsterdamse Balletacademie van Lucia Marthas. (nu: Lucia Marthas Institute for Performing Arts). Voor zowel de vooropleiding als de hbo-opleiding heeft zij tot 2002 lessen gegeven in koorzang, ensemblezang en auditiebegeleiding. Vele huidige musicalsterren heeft zij mede grootgebracht.

Tevens was Jeanne vocal coach bij Showbizcity, Kinder Gospelkoor voor Duitse tv, Emma Shapplin, diverse opnames bij ZDF en was zowel verantwoordelijk voor de organisatie als artistieke leiding bij het AJAX-koor, met 500 zangers ter gelegenheid van de sluiting van De Meer.