skip to Main Content

TEAM

Docenten Musical Master 2020/2021

Lees hier over onze docenten. Alle docenten hebben veel ervaring in de entertainmentbranche en weten hoe ze hun kennis op de juiste manier aan jou kunnen overdragen.

chiel foto grijs Musical Master

Chiel van Tok

Koorzang & Solfege

Nadat Chiel studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en Den Haag, heeft hij met verschillende artiesten gewerkt als uitvoerend musicus (dirigent, bandleider en/of arrangeur). Naast zijn werk als musicus heeft Van Tok zich ingezet als bestuurslid van de Federatie Haarlemse Koren. Tevens was Chiel programmeur van Festival Haarlem Jazz & More van 2013 tot en met 2015 (300.000 bezoekers).  Hij haalde hij onder andere Madeline Bell en Oleta Adams naar Nederland en programmeerde Michiel BorstlapJules Deelder en het Jazz  Orchestra of the Concertgebouw voor dit evenement. Voor zijn uitzonderlijk goede programmering ontving Chiel in 2013 de Haarlemse Evenementen Veer als erkenning voor het meest veelbelovende evenement. Chiel werkte daarnaast voor TRX Music en Top Format; een van de meest toonaangevende studio’s op het gebied van sound design voor o.a. commercials en jingles.

Chiel van Tok is Algemeen Directeur en Producent van Van Tok Music Entertainment. VTME specialiseert zich in het produceren van Live Events en Theaterproducties waaronder de succesvolle Kerstshows It’s Christmas Time en de nieuwe Sinterklaasvoorstelling Verhalen van Sinterklaas. Chiel is als oprichter en tevens vakdocent koorzang en solfège verantwoordelijk voor zijn Musical Vooropleiding Musical Master

matthijs foto Musical Master

Matthijs van der Meer

Jazz Basic & Showrepertoire

Nadat Matthijs is afgestudeerd aan de Musical Academie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten heeft hij, als uitvoerend artiest onder andere gespeeld in de musical Heerlijk Duurt Het Langst, het toneelstuk Tegengas.nu en als ’Wijze Varen’ in de theatervoorstellingen van Woezel en Pip. Daarnaast schreef, produceerde en speelde Van der Meer in: Een Huis In Een Schoen (met Bram van der Vlugt als Sinterklaas) en Mister Christmas.

Als choreograaf was hij betrokken bij Het Club van Sinterklaas Feest in Ahoy en Wie is Loesje?! Tevens was Van der Meer in samenwerking met Barrie Stevens en de RTL Talent Academy docent en medeoprichter van RTL Broadway Talents. Daarnaast werkte Matthijs in de redactie van het RTL4 programma Dancing with the Stars.

Momenteel werkt Matthijs in samenwerking met Chiel van Tok in Van Tok Music Entertainment. Daar was hij de afgelopen jaren creatief verantwoordelijk (script, liedkeuze, regie, choreografie, uitvoerend producent) voor de reeks groots opgezette Kerstshows It’s Christmas Time (2017 – heden). Daarnaast is hij medeoprichter en artistiek supervisor voor de nieuwe musical vooropleiding Musical Master en schrijft hij op dit moment de nieuwe Sinterklaasshow Verhalen van Sinterklaas die vanaf november 2020 te zien zal zijn in het theater.

Alfred foto Musical Master

Alfred van den Heuvel

Camera-acteren

Alfred is in 1953 in Amsterdam geboren.

Op de middelbare school zat hij in de klas bij Peter Römer; die raadde hem aan acteur te worden.

      Na de toneelschool Maastricht kon hij in 1980 meteen beginnen bij een van de grote repertoiregezelschappen die Nederland toen nog rijk was, De Haagse Comedie. Daar heeft hij in vijf jaar, met drie rollen per seizoen, het vak werkelijk geleerd.

      Via een uitstapje naar Het Onafhankelijk Toneel kwam hij in 1985 bij toneelgroep Centrum terecht, waar hij met scenariste Maria Goos de voorstelling Eeuwig Jong maakte en de percussionist Paul Koek leerde kennen.

      Daarna volgde vanaf 1987 een reis langs een aantal theatergezel-schappen, waaronder Fact en het door Paul Koek en Johan Simons gelei-de Hollandia.

      Een onverwacht telefoontje van Purper-voorman Frans Mulder in 1989 veranderde de koers van Alfred’s carrière; wat een afspraak voor twee seizoenen “intiem amusement” was werd een verbintenis van tien jaar, een periode die samenviel met ongekend succes voor de groep en tournees over de hele wereld.

      Door zijn oude klasgenote in Maastricht , Sylvia Millecam, werd Al-fred geïntroduceerd bij Ivo Niehe; die bevond hem geschikt voor het sa-tirische programma Binnenlandse Zaken. Dit was de start van veel werk bij de televisie. 

      Via De Sylvia Millecamshow, OokDatNog en wat gastoptredens in lo-pende series vroeg Haye van der Heyden hem in 2005 auditie te doen voor de door hem bedachte serie Kinderen Geen Bezwaar; dat werden 214 afleveringen over 9 seizoenen.

      In 2012 bood Hans Cornelissen Alfred een hoofdrol in drie opeenvol-gende stukken aan, een kans die hij met beide handen aangreep. De sa-menwerking met regisseur Paul van Ewijk bleek voorspoedig.

      In 2013 stond Alfred met zijn stuk De Kleedkamer op zomerfestival De Parade. Daarna heeft hij bij StageEntertainment in de musical The Little Mermaid de rol van Grimsby gespeeld en een seizoen later, weer terug bij DommelGraafCornelissen, kruidenier Kees Bloem in een ge-droomde reprise van Heerlijk Duurt Het Langst.

      In 2016 stond hij weer op De Parade met zijn stuk “De dr. Pil-show!”

      Op dit moment tourt hij met My Fair Lady en speelt een door de pers en publiek bejubelde Pickering.

sander foto Musical Master

Sander Volders

Acteertraining Basic

De veelzijdige Sander Volders is in 2007 afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Daar studeerde hij Muziektheater waar hij onder andere les had van zangcoach Edward Hoepelman. Zowel tijdens als na zijn studie was hij vaste kracht in het koor bij verschillende producties van Opera Zuid. Hij zong daar o.a. in CarmenLa BohèmeDie Zauberflöte en Il Barbiere di Siviglia. Daarnaast speelde hij in diverse musicals waaronder Cabaret van De Graaf & Cornelissen Entertainment en floreerde als de Prins van Raponsel in de Sondheim klassieker Into The Woods van M-lab. Tevens speelde Sander in verschillende Sprookjesboom Parkshows van de Efteling en stond in hetzelfde familiepark te schitteren in de rol van Italiaanse spreekstalmeester Constanzo in de Dinnershow van Pinokkio’s Ristorante.

danny foto Musical Master

Danny Poetiray

Tapdance

Danny Poetiray heeft zijn opleiding genoten bij de International School For Musical Entertainment te Hilversum en bij de European School For Jazzdance (Benjamin Feliksdal) in Amsterdam. Tot op heden volgt hij workshops in New York, Los Angeles en Miami/Orlando om up-to-date te blijven in de danswereld. Daar heeft hij o.a. lessen gevolgd van Ann Reinking (Fossestyle), Gene Kelly, Jeffrey Hornaday & Gregg Burge.

Poetiray danste in diverse Revues van De Mounties en André van Duin. Daarnaast danste hij in de showballetten van Willem RuisTed de BraakShowmastersLee Towers in Ahoy en Avro’s Toppop. Tevens speelde Danny in de musical Amerika Amerika van Jos Brink.

Danny is na zijn loopbaan als uitvoerend danser les gaan geven in (tap)dans in zijn eigen musicalschool Musical & Dance Center te Heemstede.

Brigitte Odett Musical Master

Brigitte Odett

Monologen/Tekstbeleving

Brigitte Odett studeerde drama aan de toneelscholen Laboratorio Internazionale de’ll Attore in Florence en The Drama Studio in Londen. In beide landen werkte ze tevens als actrice en als zangeres. In 1989 begon ze te werken voor Stage Entertainment (toen nog Joop van den Ende theaterproducties). Daar was ze als resident director o.a. betrokken bij CabaretLes MiserablesCyrano de MusicalSweeney ToddAnatevkaMy Fair LadyMamma Mia en Evita.
Daarnaast deed Brigitte voor Stage Entertainment de co-regie van Oliver! en van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Tevens regisseerde ze Nilsson en de Vlaamse versie van Mamma Mia. In haar laatste twee jaar bij Stage Entertainment was Odett verantwoordelijk als Hoofd Casting. Daar deed ze de casting van o.a. Mary PoppinsWe Will Rock YouMamma MiaMiss SaigonLa Cage Aux Folles en Urinetown.

Na haar werkzaamheden voor Stage Entertainment werkte Brigitte ook voor Janke Dekker theaterproducties waar ze voor de voorstellingen Contrapunt en Garland en Minnelli tekende voor de regie. Daarnaast regisseerde Odett Je Anne van Judas Producties te Antwerpen, Het Paard van Sinterklaas van Van Engelenburg Theaterproducties en diverse concerten van Ernst Daniël Smit en Mathilde Santing.Tevens was Brigitte 4 jaar lang in Duitsland artistiek supervisor voor Les Miserables te Duisburg van Stella GmbH.

Als vakdocent drama is Brigitte verbonden aan de Musical Academie van Het Koninklijk Conservatorium Brussel en aan de Muziektheater afdeling van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Bij beide opleidingen regisseerde ze diverse eindejaarsproducties. Odett geeft workshops auditie training in samenwerking met Alan Evans. Momenteel zet Brigitte een nieuw castingbureau op in samenwerking met Jennifer van Brenk.

Nynke Musical Master

Nynke de Ruigh

Ballet

Nynke de Ruigh is in 2013 afgestudeerd aan de Theateracademie (HKU) te Utrecht als 1e graads theaterdocent met een specialisatie in choreografie. Tevens heeft De Ruigh de dansopleiding aan The Trinity Laban Academy of Dance in Londen (UK) afgerond. Nynke creëert in samenwerking met verschillende kunstenaars en organisaties talentontwikkelingsprogramma’s in onder anderen Nederland, Londen, Suriname en op Curaçao. Daarnaast geeft zij les op haar eigen dansschool NLmoves in Utrecht. Buiten haar eigen dansschool geeft Nynke les op verschillende scholen in Overveen, Loenen aan de Vecht en Amsterdam.

Ellen Everts ​foto Musical Master

Ellen Evers

Liedinterpretatie

Biografie wordt binnenkort gepubliceerd.

Regillio Pinas

Hiphop

Biografie wordt binnenkort gepubliceerd.

Masterclasses & Gastsprekers 2020/2021

Thijs Hartman Musical Master

Thijs Hartman

Eindredacteur

Al jarenlang is Tijs eindredacteur van voornamelijk de grote televisieshows op RTL4, zoals: Idols, Dancing with the Stars, Holland’s Got Talent en Everybody Dance Now. Maar Tijs was als eindredacteur ook verantwoordelijk voor programma’s als: De Musical Awards, Sint & de Leeuw, The Price Is Right, Minute To Win It, 24Kitchen aan Tafel, Life & Cooking, My Name is… en The Freestyle Games.
Daarnaast werkt Tijs als vaste eindredacteur regelmatig met Chantal Janzen, waarmee hij haar eigen merk &C heeft uitgebouwd met o.a. een eigen personalityshow op RTL4, genaamd: &Chantal.
 
Hakim Traidia Musical Master

Hakim Traidia

Mime

Hakim Traïdia werd geboren in Besbes, Algerije. Hij verliet Algerije in de late jaren ’70 voor een theateropleiding in Parijs. Hij verhuisde naar Nederland waar hij sinds de vroege jaren ’80 woont. Zijn carrière begon in dezelfde periode in ‘Sesamstraat’, het kindertelevisieprogramma dat hem een nationale beroemdheid gaf. Hij creëerde zijn eigen theatergroep en produceerde verschillende theater producties. Acteur in verschillende films, ‘Pizza Maffia’, ‘Vox Populi’, ‘The Failure’, ‘The Curse’, ‘Of ik Gek Ben’. Afgelopen jaar maakte Hakim zijn opwachting in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’.
Hij schreef verder boeken, waaronder ‘De Zandkroon’. Hij maakte diverse korte films, waaronder ‘De Dominospeler’ en ‘The Kid from Algiers’.
Samen met zijn broer Karim Traïdia, ook filmmaker, initieerde hij het Maghreb Film Festival dat plaatsvindt in Circus Hakim, theater en filmschool, waarvan hij de artistiek directeur is en waar hij filmles aan kinderen geeft en regelmatig optreedt.
Marc Forno foto Musical Master

Marc Forno

Choreograaf

Forno is geboren in Marseille (Frankrijk) in 1964. Afgestudeerd als bioloog en landbouwingenieur, maakte hij een atypisch debuut in de showbusiness als danser in de befaamde Folies Bergère revue in 1990.

Opeenvolgend werkte hij mee aan musicals (Cabaret, Barnum, Piaf, Hello Dolly…). In 1994, begon hij te choreograferen voor verschillende Franse TV programma’s en revues.

Na één jaar werkzaam geweest te zijn bij Disneyland Parijs, verhuisd hij in 1996 naar Nederland.

Na de revue “Captain Banana” in het Lido Theater van Amsterdam, ontmoet hij in 1998 de producent Frank Wentink, Godfather van de Nederlandse Evenementen en Dinnershow goeroe. Als danser begonnen, kreeg Forno snel het vertrouwen om de choreografieën voor het Holland Show Ballet te creëren.

Voor meer dan 17 jaar, heeft Forno onder de vleugels van Frank Wentink (Wentink Events – Stage Entertainment) zijn creativiteit mogen laten zien voor honderden corporate events en producties (Efteling, Dinnershow of the Centuries, Barcelona in ShowBizz City, Novomundo, Dreams)

In 2012 werd Wentink Events overgenomen door RTL Nederland (Dinnershow 21 on Air). Drie jaar later, was de tijd rijp om zijn eigen evenementen bureau te beginnen met zijn voormalige directeur. Sinds 2015, bestaat Wentink Forno & Partners en produceren zij gezamenlijk de Dinnershow Brookyn Nights in Studio’s Aalsmeer.

 

Naast het maken van prachtige choreografieën voor meer dan 900 evenementen en dinnershows, ontwikkelt Marc een grote passie voor het designen, stylen en creëren van kostuums. Zijn grenzeloze creativiteit valt op en inmiddels heeft Marc zowel nationaal als internationaal meegewerkt aan de meest uiteenlopende producties.

Forno was de uitvoerend Creative Director voor diverse wereldwijde touring shows van Holiday on Ice (Pinocchio, Romanza, Bugs Bunny, Arabian Nights, Aladdin).

In opdracht van RTL Live Entertainment was Marc verantwoordelijk als Choreograaf en/of Costume Designer voor ‘We Go Grand’ en ‘GRAND’. Voor De Gabbers ontwikkelde hij kostuums en choreografieën in 2016, 2017 en 2018. Voor RTL Live Entertainment ontwerpt hij de kostuums van The ‘Christmas Show’ in de Ziggo Dome sinds 2016 tot nu toe.

Over de grens is Marc betrokken geweest bij de producties ‘Tout est Possible’ (met de befaamde Franse Comedians Gad Elmaleh en Kev Adams) alsmede de musical ‘Jules Verne’ (theater Mogador, Parijs).

Creatief, intensief, inventief, exclusief én vooral altijd positief!

Behalve een allround vakman is Marc ook in Nederland bekend geworden als jurylid tijdens diverse televisieprogramma’s zoals; Dancing on Ice, Sterren dansen op het ijs, So you wanna be a popstar, Dancing Queen en K2 zoekt K3 én… werd hij door Carlo Boszhard gepersifleerd in de TV Kantine.

Frank Beurskens foto Musical Master

Frank Beurskens

Musical Dans

Frank studeerde in 2004 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.
Hij speelde in Doornroosje, Crazy for you, Beauty And The Beast 2005 en 2015 (understudy Lefou/dancecaptain ), Kuifje de Zonnetempel (understudy Professor Zonnebloem), Jeans 17 (dancecaptain), Fame, Footloose, Mary Poppins (understudy Jonathan Been en Neleus), De Producers(NL/BE), speelde meer dan 100x Jutter in The Little Mermaid (tevens understudy Sebastiaan en Botje),was Puppeteer in WarHorse (NL/BE), swing in Chaplin (NL/BE), 2 seizoenen Dancecaptain in Roodkapje, Best of Musicals en Hans & Grietje in België. Afgelopen seizoen was Frank Dancecaptain en Swing bij Anastasia.

SCHRIJF JE IN

De nieuwe auditiedatum is bekend! Dans, zing en speel jij op het hoogste niveau? Kom dan auditeren voor onze opleiding. Laat je inspireren in het nieuwe seizoen en doe auditie op 21 februari 2021 in Amsterdam.  Lees meer via onderstaande button.

Back To Top

Nynke de Ruigh

Nynke de Ruigh is in 2013 afgestuurd aan De Theateracademie (HKU) te Utrecht als 1e graads theaterdocent met een specialisatie in choreografie. Tevens heeft De Ruigh de dansopleiding aan The Trinity Laban Academy of Dance in Londen (UK) afgerond. Nynke creëert in samenwerking met verschillende kunstenaars en organisaties talentontwikkelingsprogramma’s in onder anderen Nederland, Londen, Suriname en op Curaçao. Daarnaast geeft zij les op haar eigen dansschool NLmoves in Utrecht. Buiten haar eigen dansschool geeft Nynke les op verschillende scholen in Overveen, Loenen aan de Vecht en Amsterdam.

Chiel van Tok

Nadat Chiel studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en Den Haag, heeft hij met verschillende artiesten gewerkt als uitvoerend musicus (dirigent, bandleider en/of arrangeur). Naast zijn werk als musicus heeft Van Tok zich ingezet als bestuurslid van de Federatie Haarlemse Koren. Tevens was Chiel programmeur van Festival Haarlem Jazz & More van 2013 tot en met 2015 (300.000 bezoekers).  Hij haalde hij onder andere Madeline Bell en Oleta Adams naar Nederland en programmeerde Michiel Borstlap, Jules Deelder en het Jazz  Orchestra of the Concertgebouw voor dit evenement. Voor zijn uitzonderlijk goede programmering ontving Chiel in 2013 de Haarlemse Evenementen Veer als erkenning voor het meest veelbelovende evenement. Chiel werkte daarnaast voor TRX Music en Top Format; een van de meest toonaangevende studio’s op het gebied van sound design voor o.a. commercials en jingles.

Chiel van Tok is Algemeen Directeur en Producent van Van Tok Music Entertainment. VTME specialiseert zich in het produceren van Live Events en Theaterproducties waaronder de succesvolle Kerstshows It’s Christmas Time en de nieuwe Sinterklaasvoorstelling Verhalen van Sinterklaas. Chiel is als oprichter en tevens vakdocent koorzang en solfège verantwoordelijk voor zijn Musical Vooropleiding Musical Master.

Matthijs van der Meer

Nadat Matthijs is afgestudeerd aan de Musical Academie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten heeft hij, als uitvoerend artiest onder andere gespeeld in de musical Heerlijk Duurt Het Langst, het toneelstuk Tegengas.nu en als ’Wijze Varen’ in de theatervoorstellingen van Woezel en Pip. Daarnaast schreef, produceerde en speelde Van der Meer in: Een Huis In Een Schoen (met Bram van der Vlugt als Sinterklaas) en Mister Christmas.

Als choreograaf was hij betrokken bij Het Club van Sinterklaas Feest in Ahoy en Wie is Loesje?! Tevens was Van der Meer in samenwerking met Barrie Stevens en de RTL Talent Academy docent en medeoprichter van RTL Broadway Talents. Daarnaast werkte Matthijs in de redactie van het RTL4 programma Dancing with the Stars.

Momenteel werkt Matthijs in samenwerking met Chiel van Tok in Van Tok Music Entertainment. Daar was hij de afgelopen jaren creatief verantwoordelijk (script, liedkeuze, regie, choreografie, uitvoerend producent) voor de reeks groots opgezette Kerstshows It’s Christmas Time (2017 – heden). Daarnaast is hij medeoprichter en artistiek supervisor voor de nieuwe musical vooropleiding Musical Master en schrijft hij op dit moment de nieuwe Sinterklaasshow Verhalen van Sinterklaas die vanaf november 2020 te zien zal zijn in het theater.

Sander Volders

De veelzijdige Sander Volders is in 2007 afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Daar studeerde hij Muziektheater waar hij onder andere les had van zangcoach Edward Hoepelman. Zowel tijdens als na zijn studie was hij vaste kracht in het koor bij verschillende producties van Opera Zuid. Hij zong daar o.a. in Carmen, La Bohème, Die Zauberflöte en Il Barbiere di Siviglia. Daarnaast speelde hij in diverse musicals waaronder Cabaret van De Graaf & Cornelissen Entertainment en floreerde als de Prins van Raponsel in de Sondheim klassieker Into The Woods van M-lab. Tevens speelde Sander in verschillende Sprookjesboom Parkshows van de Efteling en stond in hetzelfde familiepark te schitteren in de rol van Italiaanse spreekstalmeester Constanzo in de Dinnershow van Pinokkio’s Ristorante.

Danny Poetiray

Danny Poetiray heeft zijn opleiding genoten bij de International School For Musical Entertainment te Hilversum en bij de European School For Jazzdance (Benjamin Feliksdal) in Amsterdam. Tot op heden volgt hij workshops in New York, Los Angeles en Miami/Orlando om up-to-date te blijven in de danswereld. Daar heeft hij o.a. lessen gevolgd van Ann Reinking (Fossestyle), Gene Kelly, Jeffrey Hornaday & Gregg Burge.

Poetiray danste in diverse Revues van De Mounties en André van Duin. Daarnaast danste hij in de showballetten van Willem Ruis, Ted de Braak, Showmasters, Lee Towers in Ahoy en Avro’s Toppop. Tevens speelde Danny in de musical Amerika Amerika van Jos Brink.

Danny is na zijn loopbaan als uitvoerend danser les gaan geven in (tap)dans in zijn eigen musicalschool Musical & Dance Center te Heemstede.

Brigitte Odett

Brigitte Odett studeerde drama aan de toneelscholen Laboratorio Internazionale de’ll Attore in Florence en The Drama Studio in Londen. In beide landen werkte ze tevens als actrice en als zangeres. In 1989 begon ze te werken voor Stage Entertainment (toen nog Joop van den Ende theaterproducties). Daar was ze als resident director o.a. betrokken bij Cabaret, Les Miserables, Cyrano de Musical, Sweeney Todd, Anatevka, My Fair Lady, Mamma Mia en Evita.
Daarnaast deed Brigitte voor Stage Entertainment de co-regie van Oliver! en van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Tevens regisseerde ze Nilsson en de Vlaamse versie van Mamma Mia. In haar laatste twee jaar bij Stage Entertainment was Odett verantwoordelijk als Hoofd Casting. Daar deed ze de casting van o.a. Mary Poppins, We Will Rock You, Mamma Mia, Miss Saigon, La Cage Aux Folles en Urinetown.

Na haar werkzaamheden voor Stage Entertainment werkte Brigitte ook voor Janke Dekker theaterproducties waar ze voor de voorstellingen Contrapunt en Garland en Minnelli tekende voor de regie. Daarnaast regisseerde Odett Je Anne van Judas Producties te Antwerpen, Het Paard van Sinterklaas van Van Engelenburg Theaterproducties en diverse concerten van Ernst Daniël Smit en Mathilde Santing.Tevens was Brigitte 4 jaar lang in Duitsland artistiek supervisor voor Les Miserables te Duisburg van Stella GmbH.

Als vakdocent drama is Brigitte verbonden aan de Musical Academie van Het Koninklijk Conservatorium Brussel en aan de Muziektheater afdeling van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Bij beide opleidingen regisseerde ze diverse eindejaarsproducties. Odett geeft workshops auditie training in samenwerking met Alan Evans. Momenteel zet Brigitte een nieuw castingbureau op in samenwerking met Jennifer van Brenk.